Logo

Vermarc Cycling Project

In 2020 organiseerde Vermarc Sport de allereerste professionele wielerwedstrijd sinds het uitbreken van de coronacrisis. Dat hier gevolg aan zou komen, werd snel duidelijk. Voor de zaakvoerder van Vermarc Sport, Marc Verbeeck, is de organisatie van één wielerwedstrijd echter niet voldoende.

“Het afgelopen jaar konden tal van koersen niet doorgaan, en we horen nu ook al de eerste berichten over afgelastingen van wedstrijden voor het nieuwe wielerseizoen. Dat is erg jammer.”, aldus Marc Verbeeck.

Vermarc Sport wil de wielersport laten leven. Hiervoor plant het bedrijf uit Rotselaar dertien koersen in Vlaams-Brabant. Iedere wedstrijd maakt deel uit van het ‘Vermarc Cycling Project’. Met dit project willen we koers op zijn mooist. Puur en met de sport als topprioriteit. Dat dit kan bewees Vermarc Sport met de eerste editie van de Grote Prijs Vermarc op 5 juli 2020.

“We willen de regio Vlaams-Brabant blijven steunen met de organisatie van wielerwedstrijden. Heel wat bedrijven en verenigingen lijden onder de coronacrisis en durven de organisatie van evenementen niet te hernemen. Dat is begrijpelijk, maar wanneer wielrennen echt in je bloed zit, kan je niet anders dan de wielerwereld een duwtje in de rug geven.”

Naast de 2de edite van Grote Prijs Vermarc, komt Vermarc Cycling Project in 2021 met een programma voor verschillende categorieën. Onder andere zullen de vrouwelijke jeugdrensters (nieuwelingen en juniores) ook een 2-daagse wielerwedstrijd kunnen rijden. Verder zal ook de Ronde van Vlaams-Brabant (5-daagse) onder de vleugels van het Vermarc Cycling Project vallen. Ook de nieuwelingen en de junioren komen aan hun trekken.

Voor meer info kan u terecht op www.groteprijsvermarc.com

Logo